the Modern Man

The idea of this photograph is to remind about how many experiences and sights so many of us miss, because of staring at the screen and ignoring the world around us. I think that this photo could be more interesting visually, but I like the way this picture tells the story of how modern technology is replacing so called real experiences more and more every day.

Original size: 3872 x 2592 | Date taken: 11.11.2011 | Location: Taipei Main Station, Taiwan

Comments and feedback are appreciated.

(Click on the photograph to see it in a larger size)

Advertisements

About j.t.l.

I’m a creative minded finnish fellow who is passionate about photography, making music, and traveling among many other things.

3 comments

  1. Kim Jotuni

    Makee kuva ja hyvä että kuvan taustalla on myös joku näkemys. Kuva voisi olla visuaalisesti kiinnostavampi, kuten sanot, mutta silloin kuvan sanoma voisi peittyä. Mun mielestä kuva toimii hyvin juuri tuollaisena, koska visuaalisuus ja sanoma ovat siinä tasapainossa. Kuvassa huomio kiinnittyy juuri edessä olevaan hahmoon ja siihen mitä hän tekee. Itse tulkitsen myös kuvan tuovan hyvin esille sen, että sosiaaliset kontaktit varsinaisessa arkielämässä jäävät yhä vähemmälle ja virtuaaliset sosiaaliset kontaktit ja kanssakäymiset lisääntyvät. Jälkimmäiset kanssakäymiset ovat kuitenkin jo lähtökohdiltaan etäisempiä ja kylmempiä kuin kasvokkain ja samassa tilassa tapahtuvat kohtaamiset. Kuten itsekkin sanot, modernin teknologian yksi vaaroista on juuri se, että huomiomme kiinnittyy liikaa sen tarjoamiin kokemuksiin ja unohdamme konkreettisen todellisuuden ympärillämme.

    • Makea homma, että kuva välittää hyvin sanomansa. Hyvin pitkälti juuri nämä kuvailemasi asiat olivat mielessäni tätä kuvaa työstäessäni. Tämä kuva oli tälläinen henkilökohtainen avautumiseni siitä miten niin moni ihminen nykyään keskittyy kaikenmaailman laitteilla leikkimiseen sulkien silmänsä ympäröivän maailman ihmeiltä. Toki teknologia tuo mukanaan myös paljon hyvää, mutta tasapaino olisi hyvä löytää.

      Kiitos tästäkin analyyttisestä palautteesta! Kirjoittele ihmeessä aina kun jaksat / kerkeät / kun joku kuva puhuttelee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: